sponsor

Wednesday, 23 March 2011

MerdekaReview - Syed Husin Ali: Anwar berbeza daripada Razaleigh

MerdekaReview - Syed Husin Ali: Anwar berbeza daripada Razaleigh

BOLEHLAND

Kita ada tokoh pelakon video lucah untuk menentang tokoh politik pembangkang. Perencanaan begini rupa hanya dilakukan oleh orang yang berotak biru sahaja. Kenapa Carcosa Sri Negara dijadikan tempat  tayangan.Kerja semacam ini hanya dilakukan oleh 'the sick politician'

Tuesday, 22 March 2011

KE MANA HILANGNYA BUDI DAN AKHLAK

 Bila aku mendengar tayangan video lucah di Carcosa Seri Negara dan dikaitkan pula dengan tokoh pembangkang utama di negara ini. Pelik benar kelaku tokoh yang bernama Datuk T. Tanpa segan silu diundangnya  wartawan menonton video lucah tersebut ditempat yang bersejarah. Bukankah itu rumah kerajaan.(bersambung).: Menjerat Rasa

.: Menjerat Rasa: "Tidak Cukupkah Kamu Menguji Kami Ya Tuhanku? LUMRAH dan menjadi sunatullah seorang pemimpin itu perlu menghadapi cabaran dan halangan. Caba..."

Sunday, 20 March 2011

WAJAH YANG ANDA BAKAL TEMUI DI SIMPANG JALAN DI YALA

 Yala diletakan dibawah memerintah tentera. Anda temui mereka dipinggir jalan. Perjalanan kami berjalan lancar. Kami tidak ditahan.Anak muda yang memegang M-16  dengan beret berdiri tegak di bawah panas menteri tanpa kata.
Sekali sekala kesunyian dipecahkan oleh letupan dan bedil. Pasti ada yang luka,berdarah,parah dan akhirnya mati.Daerah ini ada waktunya tenang setenang air di kali. Kata orang tua-tua air yang tenang jangan disangka tiada buaya.

Bangunan Tambahan Ma'had Ehya Es-Sunnah Muhammadiah Sadau

 Bangunan tambahan memerlukan RM1.2 juta

Pagi itu Aku singgah di Sadao.Di sini tenang dan damai. Daerah ini masih dikunjungi kesepian dan ketenangan. Aku melawat Maa'had Ehya Essunnah El-Muhammad Sadao. Perkembangan pendidikan di sini amat menggalakkan.Ibu bapa berlumba-lumba menghantar anak mereka ke sini bagi mendapatkan ilmu agama dan akademik. Sambutan yang sungguh diluar dugaan. Sekolah ini dalam masa sekejap sahaja menjadi padat.Bilangannya sudah mencecah 600 orang. Bangunan baru perlu didirikan. Dana perlu dicari.

Ustaz Yahya Yunu Bin Hasan    

Menurut Mudir sekolah ini,yang lebih dikenali dengan panggil Baba Ya,pihaknya memerlukan RM1.2 juta untuk menyiapkannya.Beliau berharap ada dermawan dan hartawan dari Malaysia yang sudi menghulurkan bantuan kewangan bagi mempercepatkan bangunan ini.                                               

Saturday, 19 March 2011

Sekolah Agama di Sadao,Selatan Thai

Bangunan tambahan ini memerlukan RM1.2 juta  untuk disiapkan

Bangunan Ma'had Ehya' As-Sunnah Sadao Songkala ini memerlukan dana sebanyak RM1.2 juta bagi menyiapkan  bangunan seperti yang tergambar di atas.

Ma'had Ehya' As-Sunnah Sadao setakat ini menampung seramai 600 orang murid dari Raudhah hinggalah ke tingkatan enam. Waktu pembelajaran bermula pada jam 9.00 hingga 5.00 petang. Semuanya dibawah satu pentadbiran.